Palatka.bg
Муша Кей

Муша Кей – магическите острови на Дейвид Копърфийлд

Знаете ли къде се намират островите Муша Кей? Вероятно част от мечтата на повечето хора са приказните острови в Карибско море. Но има и друго място, където също често ни отвеждат мечтите за райски острови. Това са Бахамите. Муша Кей са малък архипелаг от четири частни острова на Бахамите, които се спрягат като най-луксозния частен рай в света. Муша Кей са островите на илюзиониста и известен ексцентрик Дейвид Копърфийлд.

Откакто Дейвид Копърфийлд взема решението да купи този малък архипелаг през 2006 г., той не само търси идеалното място за почивкаОткакто Дейвид Копърфийлд взема решението да купи този малък  архипелаг Муша Кей през 2006 г., той не само търси идеалното място за почивка, но внедрява и работна етика за създаване на магия на съвсем ново ниво. Той иска всеки детайл да води към усещането за рай.

 За своето решение да притежава този частен рай, той е казвал: “Когато придобих тези острови, аз поех личен ангажимент да превърна вече едно идеално място в най-вълшебната ваканционна дестинация в света. Всичко истински вълшебно, което някога съм преживял, всичко, което е създало чудо за мен, е било повторно създадено на островите в залива „Копърфийлд”. “

Дейвид е похарчил над 50 милиона долара, за да обнови и преобрази островите в своята версия за съвършен интимен рай.

Курортът Муша Кей в Копърфийлд Бей е  ивица от частни острови, намиращи се на 136 км  югоизточно от столицата на Бахамите Насау.

Девствени бели пясъчни плажове, спокойна тюркоазена вода и вдъхновяващи тропически градини, изпълнени с най-добрите бахамски цветя, дървета и диви животни, това е един от най-луксозните, но същевременно и диви  ваканционни имоти на планетата.

Островите могат да се резервират само от един човек, независимо колко гости ще си доведе той

Островите могат да се резервират само от един човек, независимо колко гости ще си доведе той, но стига да не са повече от 24

Цената на нощувка в този рай започва от $ 37,500 на нощ с минимална резервация за 4 нощувки. Можете да откупите мечтания магически остров за романтично бягство с любимия или пък за приятелско уединение. Но има и лимит за посетителите – не могат да бъдат повече от 24-ма. Муша Кей се гордее, че предлага висока степен на неприкосновеност на личния живот в красивия лукс.
Остров Муша Кей е вторият по големина от Копърфийлдовите острови. На него се намират повечето от местата за настаняване, заведенията за хранене и частните плажове.

Гостите на Муша Кей могат да избират между 5 чудесни къщи на плажа, всяка от които със собствен частен плаж. Изненадата е, че ако са за по-дълъг период, могат да изберат да останат на всеки от тях в хода на престоя си. Дейвид Копърфийлд лично е събирал съкровища и колекции от антики и мебели, за да украсява всяка плажна къща в стил и елегантност, какъвто можете да видите само в мечтите си. Всяка стая е като страница от списание.

Островите могат да се резервират само от един човек,

От всички къщи на плажа се разкрива 360-градусова панорама на пълната красота на Муша Кей.  Къщите разполагат със сауна, всекидневна, открита камина, красиви веранди с шезлонги или с приятна сянка и черешката на тортата – частен плаж.

Но интересното е, че петата от къщите е решена за хора, които свързват идеалната почивка със сламен покрив и пълна изолация от цивилизацията. Тук дори банята е външна, за по-голяма автентичност, а плажът е буквално на няколко крачки.

Магията е и в обслужващия персонал

Магията е и в обслужващия персонал

30-те служители на Муша Кей са там, за да гарантират, че всички очаквания на гостите ще бъдат изпълнени. Има висококвалифициран майстор готвач, който е там, за да се съобразява с всички предпочитания за хранене на гостите, а курортът няма официална кухня.

Тук има и прекрасни заведения за забавление, като забавна игрална зала и караоке театър.
Персоналът на Муша Кей е изключително позитивен и вежлив. Те обслужват всички заведения за хранене почти навсякъде, където посетителите желаят в курорта. Персоналът разполага с флотилии от лодки и доставят индивидуалното меню до всеки един от 40-те частни плажа.

Какво правят безгрижните посетители на островите ли? О, все много приятни неща, уверяваме ви!

Какво правят безгрижните посетители на островите ли? О, все много приятни неща, уверяваме ви!

На Муша Кей има наистина много какво да се прави. От стандартните забавления на закрито, като ходене на бар, билярд и други игри, до наблюдение на  невероятните залези. Но по-интересното е в по-активните занимания като:  обиколки с лодките на Копърфийлд, които разхождат туристите из островите или пък дълбоководен риболов, ветроходство, каране на сърф, джетове, гмуркане. Има и тенис корт, много пътеки за джогинг и разходка, както и чудесна фитнес зала.

Кокосовият плаж пък е място, на което се помещава най-съвременното огромно кино на открито. Къде другаде човек може да срещне романтиката на звездите и свежия океански въздух в комбинация с любими филми, отпуснат в удобни шезлонги с неограничени количества пуканки и бонбони.

В интервю илюзионистът Дейвид Копърфийлд бе попитан за магията на магията. Неговият отговор бе:
В интервю илюзионистът Дейвид Копърфийлд бе попитан за магията на магията. Неговият отговор бе:

 “Магията е необходимост. Ние всички имаме нужда да мечтаем. Айнщайн го е казал, Марк Твен също го е казал. Мечтите са илюзии, но ние не можем да ги изоставим, защото това означава да сме мъртви. Ето защо отиваме на кино. Искаме да се пренесем в друг свят, а магията е най-простият вид бягство. Но аз я правя, защото ми позволява да водя хората през невероятни пътешествия.

Снимки: профилът в социалните мрежи на The Islands of Copperfield Bay