Palatka.bg
замъка Нотингам

Да срещнеш Робин Худ в замъка Нотингам

Разположен върху висока скала, от замъка Нотингам се разкрива великолепна гледка към Лондон,  замъка Уиндзор и Кулата на Лондон (крепостта, по-известна като Тауър).

Историята на замъка Нотингам е изтъкана от битки, убийства и интриги. Първоначално замъкът е построен през 1068 г. от Уилям Завоевателя. Изцяло унищожен след Гражданската война, на мястото на средновековния замък е построено великолепно имение през 1674 г. През 1875 г. е превърнат в първия общински музей и художествена галерия извън Лондон. Пещерните галерии пък разказват историята на замъка и отвеждат в тунелите и пещерите под сградата.

Днес замъкът Нотингам е дом на музей и прекрасни градини
Днес замъкът Нотингам е дом на музей и прекрасни градини

Музеят е ремонтиран. В него ще видите грандиозни художествени галерии, с вълнуваща програма от художествени изложби, както и галерии, в които се разказва историята на Нотингам. Музеят и художествената галерия на замъка Нотингам са места, където се пазят ценните колекции на града от изящни и декоративни изкуства. Постоянните изложби включват тематични изложби на костюми и текстил, сребърни изделия, стъкло и бижута, както и съвременни занаяти, има галерия за керамика.

Шерудската гора пък е музей, дом и обиталище на любимия легендарен герой Робин Худ.

Шерудската гора пък е музей, дом и обиталище на любимия легендарен герой Робин Худ.

Паркът се простира на над 400 декара, опасани от алеи. Той е предизвикателство за всеки, който иска да се докосне до приключението Робин Худ наяве.

На територията на замъка има магазин, кафене и средновековна детска площадка.

Можете да се насладите на прекрасните градини. Мястото се отличава с великолепна гледка към града и околностите. На територията на замъка Нотингам кучетата са добре дошли.

На територията на замъка Нотингам кучетата са добре дошли.
Пещерните обиколки са едно от най-вълнуващите приключения в замъка Нотингам

Ако обичате приключенията, задължително трябва да преживеете пещерите на замъка. Разхождайки се в тях, ще имате възможността да се запознаете със страшните истории за Роджър Мортимър, да откриете легендарната тъмница на крал Дейвид и или може би да се разходите със самия Робин Худ.

В някои от пещерите от средновековието разходката съвсем не е лека, защото има множество стръмни стъпала. Но за онези, които искат да се спуснат през стотици години назад в историята, това задълбочено проникване е задължително.

Пещерните обиколки са едно от най-вълнуващите приключения в замъка Нотингам

В някои от пещерите

Шерудската гора
Шерудската гора