Palatka.bg

Кумараком – непознатото кътче, изпълнено с наслада от природата на Индия

Чували ли сте за Кумараком в Индия? По-вероятно не. Това е красиво курортно селище, едно от тайните вълшебства на тази цветна страна. Кумараком се намира в щата Керала в южната част на Индия. Сгушило се сред мангрови гори на няколко преградни острова на езерото Вембанад – най-дългото езеро в страната.

В Кумараком можете да се насладите на красотата на природата на Индия

Името на селото идва от името на божеството на най-древния храм там Кумаран. Почти през цялата си история, която е доста дълга, Кумараком е тихо и незабележимо място. Така до 1847 г., когато на тази територия се нанася британският фермер Алфред Джордж Бейкър. Той започва активно да развива селото. Построява своята резиденция, която по-късно е превърната в един от най-шикозните хотели в областта.

Керала е известна с богатата си тропическа растителност

В Кумараком можете да се насладите на красотата на природата на Индия в пълната й палитра. Тук природата е неподправена и блести в своята естествена, разтърсващо магнетична красота

Керала е известна с богатата си тропическа растителност и богата фауна. Недалеч от Кумараком пък се намира най-магнетичното място в областта – птичето светилище със същото име, до което идват орнитолози от цял ​​свят. Най-доброто време за посещение на резервата е от ноември до март, когато да зимуват тук долитат огромно разнообразие от прелетни птици, включително жълтотеменни кълвачи, индийски змиешийки, чапли, жерави и други. Местните жители съветват туристите да отиват там рано сутринта на разсъмване, защото след това ще открият пернатите обитатели на резервата много по-лесно.

Освен Птичето светилище птичето светилищептичето светилище

 

В селото има много хотели за всеки вкус и джоб

 Тук можете да отседнете и в мини-хотелите, тип плаващи къщи, които се използват и за транспортиране на пътници през езерото и са особено популярни. Освен това, веднъж годишно, по време на най-големия фестивал в Керала водите на езерото стават арена на регата, в която участват известните „змийски лодки“. Тези лодки са били използвани по време на войната за транспортиране на войници.

В селото има много хотели за всеки вкус и джоб

И все пак това, което прави Кумараком толкова привлекателно място е неговото спокойствие и буйни зелени пейзажи, обкантващи брега на най-голямото езеро на Керала. Обичайно Кумараком е наричан шедьовър на природата.

В красотата на тази природа можете да се изгубите

В красотата на тази природа можете да се изгубите и да съживите ума, тялото и душата си. Има и сложна система от езера, реки и лагуни, на които можете да се отдадете с всички сетива.

Курортната атмосфера на Кумараком предлага лукс и спокойствие. А богатството на флората и фауната, заедно с разнообразната местна култура и местните деликатеси, правят Кумараком идеална дестинация и за младоженци. Луксозният меден месец в курортите на Керала ви е гарантират.

Зашеметяваща дестинация

Освен Птичето светилище, в Кумараком може да посетите още:
Водопадите Aruvikkuzhi

Идеално място за хора с изследователски дух, тези водопади са разположени само на няколко километра от Кумараком. Водопадите са не само популярно място в този район, но са и любими на филмовите режисьори от цял свят. От най-високия водопад се разкрива спираща дъха гледка. Водопадите са живописна дестинация, на фона на буйни зелени хълмове. Те са идеалното място, където да прекарате романтичен ден с любимия си.

Зашеметяваща дестинация, Кумараком наистина има какво да предложи на повечето посетители. Перфектна комбинация от красотата на Керала, богатата култура на Индия, вкусните деликатеси и топлите местни хора, Кумараком остава в сърцето завинаги.

Кумараком остава в сърцето завинаги.

 

Снимки:

pixabay

Karthick Ramachandran

Уикипедия