Palatka.bg
Ето част от нашите предложения

Най-добрата стратегия за подредба на багажа при пътуване

Холивудски стилист ви разкрива как да опаковате багажа си като професионалист. Става ви лошо, щом дойде време за море, защото трябва да подредите багажа си? Уж вземате най-необходимото, а се оказвате с 2 куфара, козметична чанта и пътна чанта за уикенд на морето? Смятате, че за 3 дни почивка имате нужда от поне 20 тоалета и огромно количество обувки и аксесоари, които да им отиват?

Ако сте отговорили на дори само един от горните въпроси с ДА, значи имате нужда от помощ при приготвянето на багажа. Защото вземате ужасно много! И, признайте си, в повечето случаи носите едва 1/3-та от тоалетите си.

Холивудският стилист Брад Горески има съвършена система за подреждане на летния ви куфар. Тя се състои в 4 лесни стъпки и ви гарантира идеално подбрани тоалети, аксесоари и обувки, които ще ви бъдат необходими за ваканцията:

СТЪПКА 1
СТРАТЕГИЯ

Според Брад, стратегическото опаковане на багажа е особено важно, ако искате да вземете по-малък куфар и да не го чекирате.  За да се случи това, трябва да планирате добре аутфитите си. Определете няколко основни вида дрехи, които ще можете да съчетавате и променяте. Да речем, това може да са чифт джински и рокля.  С тях ще създадете няколко различни визии. И ще спестите доста място в куфара.

СТЪПКА 2
Mix and match

Отделете си известно време да изберете аксесоари, с които да промените вида на основните дрехи. Например комбинирайте роклята с жилетка, с шал или с колие. За джинсите изберете 2-3 различни тениски или потничета. Дотук вече имате поне 5 различни визии!

СТЪПКА 3
ВСИЧКО НА РУЛО

Вместо да сгъвате дрехите, ги навийте на рула. Този трик ви осигурява много допълнително място дори в малък куфар – за обувките и козметиката ви. И тук специалистът напомня, че не е нужно дамите да си вземат по 10 различни чифта обувки. Подберете едни равни сандали, които отиват на всички аутфити, джапанки за плажа и едни обувки на висок ток за вечерните визии. За козметиката се подсигурете с малки опаковки за път, които също пестят много място.

СТЪПКА 4
КУФАР ПО МЯРКА

Брад напомня, че не всички куфари за ръчен багаж са с еднакъв размер. Има малки разлики в зависимост от това коя е марката производител. Затова проучете предварително кой е максималният размер за ръчен багаж и вземете него. Приятно опаковане!