Palatka.bg

5 от най-странните видеоигри в Япония

Японците се славят с любовта си към най-различни странности, а това няма как да подмине и вкуса им към видеоигри. Безспорно приносът на Япония към развитието на гейминг индустрията е наистина голям и жанрово разнообразен. Ето защо не е чудно, че съществуват много необичайни находки за масовия любител на компютърните развлечения. Ето и някои от тях.

Mister Mosquito

Ако някога ви се е искало да сте от другата страна – тази на проникващия незабелязано в тъмна стая комар, имате възможност да сбъднете това желание. „Mister Mosquito“ е игра на PlayStation 2 и прилича на идеята за тайно промъкване като в „Metal Gear“, само че с паразити, сеещи зарази. Превъплащавайки се в комар, проникваш в нечий дом и пиеш кръв от членовете на семейството, без да те забележат. Но хванат ли те на местопрестъплението, ще те размажат, докато всичко изядено от теб несе разхвърчи навсякъде. Поради успеха си, играта, позната просто като „Ка“ (на японски означава буквално „комар“) дори е получила зелена светлина за продължение, но за съжаление никога не е била пускана извън пределите на Япония.

LSD: Dream Emulator

В Япония употребата на наркотици за развлечение е остро осъздано от обществото. Затова създаването на игри, запълващи нишата за любители за екстремни усещания гарантира успех. А и какво толкова – нали това е единственият шанс да останеш незабелязан от властите, без да носиш отпечатъка на срама сред обществото. Играта е създадена от Asmik Ace Entertainment за PlayStation 1, като ти дава възможност сам да разбереш какво е усещането да си под въздействието на силен наркотик от категорията на LCD. Играта не поставя никаква цел, освен лутане в свят от обърканост и безвремие.

Seaman

И говорейки за халюцинации, в следващата игра става въпрос за симулатор на домашен любимец, по-точно странен рибочовекоподобен хибрид, контролиран чрез микрофон, подключен към конзолата. Играта се е родила по идеята на легендарния създател на видеоигри Yoot Saito и успешното й представяне в Япония й отредило продължение на PlayStaion 2 през 2007.

Cho Chabudai Gaeshi (Super Table Flip)

Ако случайно ви е писнало от проблемите вкъщи, но нямате сили да се изправие лице в лице с тях (изключваме и варианта за двусмислени отчаяни постове в социалните мрежи), тогава имате решение и то се крие една от най-невероятни игри, създавани с тази цел. Удряте с ръце по масата и се наслаждавате как подскачащите прибори карат щокираните членове на семейството ви да млъкнат на фона на пламналото ви от гняв лице. Има и опции за ситуации (Бясна булка, Недоволен служител), но за да спечелиш максимален брой точки, трябва да улучиш момента на избухването ти. Продължението на играта включва и ниво, в което духът на мървец излиза от ковчега по време на собственото си погребение. Ядосан дух може би е най-ефикасният майстор за изправяне на коси.

Boong-Ga Boong Ga (Spank ‘Em)

Най-накрая можете са си го изкарате на някого, а защо не и да го накажете за това, че се е държал лошо. Играта е създадена от корейската компания Taffsystem и е базирана на идеята за „Kancho“ (https://en.wikipedia.org/wiki/Kanch%C5%8D) – популярната шега в много азиатски страни като Япония, Корея, Тайланд и Тайван. Идеята е да изнадаш някого, бръквайки изневиделица с два пръста в ануса му… И все пак, ако последното ви идва в повече, можете просто да използвате менюто при избор на задник за обикновено напляскване: измамник, бивше гадже, проститутка и дори насилник на деца. Е, захващайте се за работа!