Palatka.bg

Как изглежда най-дивият хотел в горите на Швеция

Прекарвали ли сте някога почивката си в бунгало? А какво ще кажете за груби и почти първобитни землянки? Тези обраснали в зелени мъхове хижи привличат гости за почивка сред естествените природни условия, точно е каквито са живеели дървосекачите в отминалите векове. Разбира се не става въпрос за никакви луксозни хотелски стаи, предлагащи разкоша на съвременната цивилизация. Няма водопровод, нито отопление или електричество. Преди да сте обърнали гръб и да сте си тръгнали, не забравяйте, че дълбоко в горите на Швеция можете да се насладите на непознати досега впечатления.

Хотел Колабрин Еколодж (Kolabryn Ecolodge) се състои от 12 малки ловни къщички. Всяка една от тях е покрита с лески и мъхове и е оборудвана с меки и топли овчи кожи за спане. В комбинация с тишината, царяща в дебрите на гората, сякаш времето спира и сресът напълно изчезва от ежедневието на посетителите. Освен, че могат да забравят за проблемите си в течение на няколко дни, те имат възможността да се запознаят с хора от различни страни. По време на разходките отблизо могат да бъдат видяни животни като лосове и бобри.

Доброто старо правило на хижите, че няма тоалетна и тоалетна има навсякъде важи и за Колабрин Еколодж

Ако имате нужда от тоалетна, можете да се отправите към всяко дърво, само не върху ягодите, отправят молба управителите на хотела.

Ако огладнеете, не се притеснявайте, че се налага да се грижите сами за прехраната си с лов. Можете да берете гъби и диви плодове по време на дългите разходки в планината,  но добрата новината е, че удобен склад, пълен с вкусна храна очаква гостите по всяко време на денонощието. Водата за пиене се налива от близкия речен поток, а ястията се приготвят на запален огън под открито небе.

Една нощ в такава хижа струва около 60 евро. Големият интерес към хижите землянки сбъдват мечтата на онези планински туристи, търсещи романтиката на дълбоката горска тишина, песента на птиците при изгрева сутрин и пращащият огън, събиращ на едно място хората преди да настане нощта.