Palatka.bg

Skycycle – най-бавното и страшно влакче в увеселителен парк

Една от най-любимите атракции в увеселителните паркове са влакчетата, изкачващи заплашително релсите нагоре. Стомахът ви се преобръща в очакване. Затаявате дъх и трескаво си задавате въпроса дали беше добра идея да се качите, но преди да си отговорили, адреналинът ви хваща за гърлото и единственото, което успявате да направите е да изкрещите, политащи с бясна скорост надолу по релсите. За всеки, който се страхува от екстремната скорост на влакчето в увеселителния парк, има добра новина – съществува и бавно, наистина бааавно влакче, още по-страшно и предизвикващо неконтролируемо сърцебиене. Това е Skycycle – „небесен велосипед”, който се движи с въртене на педали. Въпреки че Skycycle не е скоростно влакче, то не отстъпва пред традиционното такова, когато става въпрос за вълнуващи усещания. Нещо повече – качвайки се на Skycycle, можете да се насладите на поразителни панорамни гледки, простиращи се над японския град Окаяма.

 

Дръзналите да изпитат смесицата от страх и възхищение от красотата, разкриваща се пред очите им трябва да се потрудят за това

Обезопасени единствено с колани,  прикачени към седалките, желаещите трябва да задвижват в тандем необикновения бавен велосипед по тесните релси на височина от 17 метра. Така, издигайки се над зелените дървета, колоездачите могат да видят бреговите части на Вътрешно Японско море (Сето-Найкай), вместо да се взират ужасени в земята под релсите.

Skycycle се намира в зелен хълм и част от атракциите на парка Уашузан в град Окаяма. За разлика от традиционното екстремно влакче, карането на небесния велосипед не приключва с едно мигване. Скоростта на велосипеда зависи от положените усилия, но трябва да признаем, че тя е напълно достатъчна, за да постави на изпитание търпението на търсачите на високи скорости. Всяка двойка желаещи има три минути да кара Skycyclе, без да разчита на защитни релси или парапети, но със сигурност това ще са най-бавно протичащите 180 секунди, изпълнени със страх и наслада, които можете да си представите.