Palatka.bg

Може ли стар хеликоптер да се превърне в уютна хотелска стая? И още как!

Вероятно най-уникалното място където да отседнете, ако сте решили да се отправите към Шотландия за вашата почивка е този вече бракуван хеликоптер от Кралските военновъздушни сили
Той е напълно преобразен и от купчина безполезен метал е превърнат в зашеметяваща хотелска стая от много готината и свежа компания Helicopter Glamping.

Хеликоптерът ZA127 Sea King, базиран в Стърлинг е уникален по рода си хотел, който може да се похвали като единствено място за настаняване в целия свят, предлагащ наистина уникални нощувки.

Въпреки индустриалния си външен вид, който, може би, би постреснал някои гости, вътрешността и  интериорът са едновременно луксозни и уютни, а в допълнени са включени всички елементи, от които бихте имали нужда, възползвайки се възможността за нощувка в бившия вече хеликоптер, включително сладка мини кухня и душ кабина.

За разлика от обикновените луксозни места за настаняване, наподобяващи каравана или луксозен къмпинг, този хеликоптер-хотел притежава много уникални характеристики, които трудно бихме могли да откриете другаде, включително звездата на шоуто – полузапазената пилотска кабина с невероятна гледка към красивия пейзаж на Стърлинг, където можете да се насладите на красива приказна шотландска провинция, докато пиете чаша вино.

Друг интересен фрагмент на дизайна е единичното легло, поставено в опашката на хеликоптера, което е чудесна архитектурна хрумка, която може да послужи на семейства, които искат да настанят там своето голямо дете или дори две по-малки. Хеликоптерът-хотел е проектиран да може да приеме семейство от петима души (като все някъде ще се намери и място за кучето!).

Компактното пространство е украсено изискано и е боядисано в бяло и синьо, а допълнително поставените дървени облицовки правят пространството светло и просторно

Освен нежното осветлени в “стаята” навлиза и много естествена светлина, която нахлува в хеликоптера през голяма плъзгаща се врата, която е перфектна за летните месеци, в които обичаме да балансираме между свежия въздух и усамотеността. Не се притеснявайте, ако планирате пътуване през зимата, тъй като хеликоптерът е перфектно изолиран, а има допълнително отопление, което ви гарантира, че няма да прекарате почивката си зъзнейки в ледена метална кутия, насред гората.