Palatka.bg
Позитано

Позитано спи в блаженство в прегръдката на Амалфийския залив, Италия

От Неапол пътят се промъква около брега, минавайки през Соренто и се вие нагоре, за да се извиси над синьото море. Позитано е „пръснат” по скалите и изглежда сякаш лесно можете да се пързулнете надолу и да стигнете така до плажа. Има място само за еднопосочен път, който се спуска по средата на града, преди да изскочи отново и да се изтърколи сред бар столове, стелажи с пощенски картички и статуи на Дева Мария.

Позитано на крайбрежието на Амалфи

Позитано на крайбрежието на Амалфи в Италия е за посетители, които обичат височината и имат увереност зад волана (в случай, че искате да шофирате там). Тук хоризонталните участъци са много редки. Но чарът на този скален град е да се разхождате надолу по стъпалата и отново да се връщате пеша. Тук ще видите затворени улици, подобни на каньони или издигащи се на тераси с джобни размери с изглед към вертикалните покриви с „лица”към разтърсващо синьозелената вода.

Най-доброто пътуване

Eдин от прекрасните хотели в Позитано е открит през 1951 г. в преустроена аристократична къща и все още е собственост на едно и също семейство. Някак си е намерил място да се разшири, като поеме и към съседните сгради. Резултатът е подобен на лайнерите хотел на осем етажа, пълен с произведения на изкуството и антики. Тук има следи от семейни портрети, рисувани с масло.

Позитано е изпъстрено с романтични ресторанти градче, осветени със свещи, предлагащи вкусна риба. Нашарено с тераси с басейни, засенчени от лимоновите дървета, които раждат едни от най-добрите лимони в света.

Гледките на Позитано

Гледките на Позитано от хотелските стаи и терасите са едни от най-прекрасните морски гледки

Морето с цвят на паунови пера става все по-красиво с напредването на деня. При залез слънце, когато лодките се отдалечават от брега и оставят златисти дипли след себе си в морето, човек може като в хипноза да остане загледан в движението на безбрежността.

Гледките са всичко в Позитано

Гледките са всичко в Позитано

Луксът няма никакво значение, защото това, което е истинският лукс в Позитано са пейзажите. Хората се грижат за редки цъфтящи растения, които красят терасите и заедно с топлата прегръдка на Средиземно море усещате полъх, който насища сетивата ви с аромати и цветове.

Позитано е стар град.

Какво освен „гледки” може да видите около Позитано

Позитано е стар град. Той е част от средновековната морска република Амалфи, която се е съревновавала с Венеция в търговията. И днес в Амалфи има магазини, продаващи керамика и художествени произведения. Изкачете се до старата кула за наблюдение, покрита с кактуси и бугенвилея, до Spiaggia del Fornillo – тихият пясъчен залив.

Има много неща, които можете да направите по крайбрежието

Има много неща, които можете да направите по крайбрежието на Амалфи.

Ще ви предложат дегустация на маслиново масло, екскурзия до морския пазар.

Най-доброто пътуване по крайбрежието е в организирана дървена лодка. Перспективата на крайбрежието на Амалфи от водата е съвсем различна от тази на сушата и можете да плувате. Лодката спира в заливче и нейните пътници скачат от борда в необятното синьо. После капитанът приготвя коктейли и отново към Позитано – сънливо окъпан в слънце, сол и добър живот.

Позитано – сънливо окъпан в слънце

Позитано – сънливо окъпан в слънце

 

Снимки:

MorBCN

_flucio6

VV Nincic

Wesley & Brandon Rosenblum

Gordon

Christos P

Michael Bleyzer

Jack Heald

Alessandro De Palma