Palatka.bg

Най-безопасните държави за соло пътуване

Все повече хора по света предпочитат да пътуват соло. И в това няма нищо странно – да пътуваш по света е по-лесно и достъпно от всякога. Самостоятелното пътешествие пък има много предимства. Не навсякъде обаче е подходящо за обиколка, в която можеш да разчиташ само и единствено на себе си. Реномираният туристически сайт wegoplaces.me е събрал данни, за да открие най-безопасните соло-пътувания за 2019 година. Ето кои са и 5-те най-безопасни държави за такава екскурзия:

Сингапур

Космополитен град с много възможности за пътуване, това е най-безопасната туристическа дестинация в света. Той е изключително модерен, луксозен и интернационален. Тук работят някои от най-ефикасните служби за обществена сигурност в света. Няма място с по-малък процент на убийства, кражби и дребни престъпления. Място, на което наистина може да се отпуснете и да не се притеснявате за сигурността си.

Норвегия

Със своите фиорди и скалисти планини, Норвегия е просто зашеметяваща – и при това е второто най-безопасно място за пътуване в света. Най-добрият начин да изпитате прекрасните природни чудеса на Норвегия е чрез круиз.

Исландия

Страна с толкова малко население, Исландия е перфектен избор за соло пътешествие, ако се притеснявате за безопасността. От много европейски градове има евтини полети до столицата Рейкявик, а отвъд нея е уникален пейзаж пълен с драматични водопади, скалисто крайбрежие и невероятни черни полета лава. Не забравяйте невероятните горещи басейни и лагуни. Най-опасното нещо тук е да се спънете в някой камък или случайно изхвърчала отломка от вулкан!

Финландия

Естествената красота на Финландия не познава граници и тази развита държава е гореща за соло пътуващите през 2019 г. Столицата Хелзинки е вълнуваща дестинация за почивка през уикенда със своите музеи, а много хора се отправят към Северна Финландия с надеждата да зърнат Северното сияние.

Узбекистан

Тази страна не е много популярна дестинация за масовия турист, но изненадващо – тя е изключително безопасна. Тази централноазиатска страна има богата история, благодарение на географското си разположение на Пътя на коприната, както и на някои изумителни природни пейзажи. Местните жители са изключително приятелски настроени, така че ако пътувате сами и искате топло посрещане, където и да отидете, това е мястото, където можете да резервирате.