Palatka.bg
обиколки.

3 стряскащи сексуални ритуала на племена и народи по света

За повечето съвременни народи сексът е тема табу. Всеки от нас на определена възраст и при дадени обстоятелства узнава за същността на половия акт, но представата за него е толкова различна, колкото са и хората по земята. В Древна Гърция хомосексуализмът се е смятал за обикновена практика за достигна на по-висок социален статус, а египетските фараони следвали свои собствени необичайни сексуални ритуали – публична мастурбация, завършваща с еякулация в река Нил с цел предизвикване на изобилие на водата.

Дори далеч от разбиранията ни за мистика, днес в някои племена и дори народи се почитат невъобразими за всеобщите представи ритуали. Дългото им съществуване е превърнало обичаите в оцелели във времето сексуални традиции. И ако за някои те звучат като извратена диващина, за тези племена и народи е просто норма.

Самбия – племето, плюещо сперма

Самбите имат свой странен ритуал за превръщане на момчето в мъж. Всичко започва на 7-годишна възраст, когато момчето напуска семейството и бива отвеждано в селище, изцяло състоящо се от мъже. То няма право да общува с жени, докато не навърши 10 години, когато се завръща отново в общото племе. През цялото това време малкият бъдещ мъж минава през множество обреди, включващи дупчене на кожата, контролирано изпускане на кръв от носа, предизвикване на повръщане след поглъщане на огромно количество захарна тръстика. По този начин момчето се пречиства преди контакта си с жена, когато стане на 17 години.

Но бъдещият мъж е заставен и да пие спермата на старейшините, за да възмъжее по-бързо. След завръщането си в племето, по време на менструцията на своята жена, мъжът трябва да предизвиква кръвотечение от носа си.

Мардуджара – племето, практикуващо странно обрязване и меатотомия

Ритуалът по възмъжаването на това племе се състои от няколко задължителни процедури. Най-напред се извършва жестоко обрязване на подрастващия, след което той е заставен да изяде отрязаната от тялото му част. После се налага и провеждането на меатотомия – разрязване на най-долната част на пениса през самия канал чак до скротума. Течащата кръв трябва да капе в горящ огън, за да бъде напълно прочистена. Оттук нататък мъжът ще може да уринира през останалия след отрязването участък на уретрата, който се намира далеч от главата на пениса. Е, ако не мъжествен, то ритуалът поне може да бъде наречен варварски.

Тробрианци – племето, в което сексът започва да се практикува от 6-годишна възраст

Жителите на Папуа – Нова Гвинея могат да бъдат наречени своеобразни революционери в разбиранията за секскуални практики. Момичетата, разхождайки се топлес от ранна възраст, съзряват доста рано и започват да правят секс едва 6-8-годишни, а момчетата – на 10-12 години. Успокоителната новина е, че не са позволени безразборните контакти. И все пак има далеч по-сериозни правила правила, за които се следи строго – например разделението при хранене – мъжете не могат да споделят трапезата с жени до встъпване в брак.