Palatka.bg

Приказната бамбукова гора на остров Сагано в Япония

Мечтаете ли да попаднете спокойствието на гора от високи зелени треви? Остров Сагано ви очаква със своята магична гора Арашияма – зелено бамбуково царство, в което ще усетите невероятна нирвана сред стройни гигантски стъбла. Бамбукът расте доста бързо, като само за месец може да израсне до 20 метра буквално пред очите ви. Сагано е жив организъм, чиято енергия може да вдъхнете с всичките си сетива.

Още през XIV век бамбуковата гора, намираща се близо до днешния град Киото, станала известна като ботаническият шедьовър на японския поет Мусо Сусеки. Извисявайки се плътно едно до друго, хиляди бамбукови стъбла изпълват гората с площ от 16 кв. км. За да може посетителите да се насладят на красотата на зелено приказно царство, в Сагано са положени уютни пътеки, оградени със сухи бамбукови огради. Можете да се разхождате спокойно сред бамбуковите стъбла или пък да покарате велосипед и рикша, като част от туристически тур в живописните околности.

Рано сутрин слънчевите лъчи се прокрадват в сърцето на бамбуковата гора, играейки със зелените багри между стъблата. Следобед Сагано потъва в приятна и прохладна свежест. Удивителни звуци се носят из цялата гора, очаровайки гостите. По време на полъха на вятъра, който извлича от дърветата истинска природна музика и чиста хармония, ще потънете в свят на идеално равновесие.

Бамбукът в някои страни се счита за свещено дърво. В Япония той е символ на чистотата и любовта. В средата на необикновената гора е притихнало езерцето Соджен, заобиколено от алеи. От една страна на езерцето е разположен древният храм Тенрю-дзи, а другата е опасана от типичните гъсти японски гори.