Palatka.bg

Ако резервирате стая в този бутиков хотел, ще споделите обяда си в компанията на жирафи

Представете си, че отпивате сутрешното кафе в хотелската стая. Отваряте прозореца, за да се насладите на първите слънчеви лъчи, когато в стаята с дългата си шия надниква мил жираф. Това не е приказка, а реална случка от бутиковия хотел Giraffe Manor в Кения. Необикновеният хотел се намира в столицата Найроби насред природен парк с екзотични животни.

Хотелът, принадлежащ на компанията Safari Collection, разполага с 12 стаи за гости. Имението е обгърнато от тропическа растителност, разсечна на места от савана. Хотелът представлява архитектурен паметник, построен в колониален стил през 1932 година.

Някога хотелът функционирал като ловен дом, в който се настанявали ловци, дошли да прекарат времето си на сафари приключения. Но днес в Кения е забранено убиването на диви животни. Вместо ловци, тук пристигат да отпочинат любители на дивата природа. Това станало възможно благодарение на семейство Мелвил, които откупили от ловния клуб сградата с прилежащата земя.

Място с грижа за животните

Като част от Африканския фонд за защита на изчезващите животински видове, имението се е превърнало в дом на редки видове. Първият обитател станал жирафът Дейзи, а по-късно на територията от 47 хектара се присъединили още 8 жирафа и много други животни. За да попаднат тук, Safari Collection издирва болни и ранени животни като жирафи, антилопи, носорози и дори слонове. Когато оздравеят, голяма част от тях се отправят в националните природни паркове на Кения. Част от обитателите остават да живеят близо до имението.

Жирафите са едни от най-популярните и дружелюбни съседи на гостите на хотела, сред които знаменитости като Мик Джагър, Брук Шийлдс и Ричард Чембърлейн. Изящните животни с дълги шии не се боят от хората – няколко пъти на ден те приближават хотела и надничат през прозорците за вкусно лакомство.

Да обядваш с жираф Ротшилд

Всички местни жирафи принадлежат към изчезващия вид Ротшилд. В целия свят живеят не повече от 700 екземпляра. Затова Giraffe Manor предоставя уникалната възможност да видите и дори да погалите животно, което в дивата природа е почти невъзможно да срещнете.

За да се сприятелите и да се полюбувате на жирафите в имението, е необходимо да резервирате хотелска стая. Всеки ден тук идват десетки гости, за да се насладят на неподправената африканска природа. Но такива посетители са лишени от най-важното – възможността да закусват или обядват в компанията на грациозните жирафи. Това несъмнено е привилегия, на която се радват наемателите, които предварително за заявили резервация.